Tortellini med Spenat & Ricotta, Tomatsås, Butternutpumpa & Pumpafrön 🥟🍂🍅🎃

En värmande rätt med färsk tortellini, mustig tomatsås, ugnsrostad butternutpumpa, parmesan och krispiga pumpafrön.


Ingredienser (4 port)

Pasta

  • 500 g tortellini (spenat & ricotta)

Tomatsås 🍅 Min bästa tomatsås

Ugnsrostad butternutpumpa 🎃

  • ½ butternutpumpa, tärnad
  • 1 msk olivolja, salt, peppar, timjan

Rostade pumpafrön 🌻

  • ½ dl pumpafrön, 1 tsk olivolja, flingsalt

Topping

  • 50 g parmesan, färsk basilika/timjan

Så här gör du:

  1. Tomatsås: Min bästa tomatsås
  2. Pumpa: Rosta tärnad pumpa med olja & kryddor i ugnen (200°C, 25-30 min).
  3. Pumpafrön: Rosta i torr panna (2-3 min), tillsätt olivolja & salt.
  4. Pasta: Koka tortellini enligt anvisningarna.
  5. Montera: Blanda pasta med tomatsås. Toppa med pumpa, pumpafrön, parmesan & färska örter.

Servera och njut! 🍂💛