Mustig Böngryta med rostade Grönsaker 🌿

En fyllig, smakrik gryta med långrostade tomater, paprika, grillad aubergine och kryddiga bönor. Perfekt som gryta eller tomatsås till pasta!


Ingredienser (4-6 port)

Ugnsrostade grönsaker:

  • 1 förpackning cocktailtomater 🍅
  • 3 vitlöksklyftor, 2 msk olivolja
  • Timjan, oregano eller rosmarin
  • 3 paprikor, 1 msk olivolja
  • 2 auberginer, 2-3 msk olivolja

Böngryta:

  • 1 lök, 1 morot, lite selleri (hackat)
  • 1 burk körsbärstomater + samma mängd vatten
  • Piri piri, Knorr Grönsaksbuljong Fond du Chef
  • 2 dl gula linser (sköljda)
  • Några sojabönor (valfritt)
  • 1 burk blandade bönor

Kryddor:

  • Salt, peppar, gurkmeja, cayennepeppar

Topping & variation:

  • Persilja, basilika 🌿
  • Lime 🍋
  • Fetaost eller mozzarella 🧀

Så här gör du:

  1. Ugnsrostade grönsaker:
    • Ugnsrostade tomater 🍅
    • Paprika: Rosta samtidigt som Aubergine, ta ut tidigare
    • Aubergine: Grilla på 200°C, 20-30 min, vänd halvvägs
  2. Böngryta:
    • Fräs lök, morot & selleri
    • Häll på tomater, vatten, kryddor & linser, koka tills linserna är mjuka
    • Tillsätt bönor & sojabönor
  3. Blanda ihop:
    • Lägg i de rostade grönsakerna i grytan
    • Toppa med örter, lime & ost om du vill

Njut som gryta eller använd som tomatsås till pasta! 🍝🔥