Fräsch zucchinipasta, citron & parmesan🍋

En lätt, smakrik och enkel pastarätt som passar perfekt både till vardags och när du vill bjuda på något fräscht och gott! Den milda zucchinin får en fin balans av syrlig citron, lite hetta från chili och krämighet från parmesan.

Ingredienser (3 portioner):

  • 2 medelstora zucchini
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd chili (justera mängden efter smak)
  • Finrivet skal från 1 ekologisk citron
  • Saft från ½ citron
  • 3-4 msk olivolja
  • Salt & svartpeppar efter smak
  • 300 g färsk pasta
  • ½-1 dl pastavatten
  • Crème fraiche
  • Rikligt med parmesan, finriven

Cirka 650 kcal per Person

Gör så här:

  1. Förbered grönsakerna: Riv zucchinin grovt på ett rivjärn. Skiva vitlök och chili fint.
  2. Fräs smakerna: Hetta upp olivolja i en stor panna. Sautera zucchinin tillsammans med vitlök, chili och citronskal i 5-10 minuter tills zucchinin mjuknar och får lite färg. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
  3. Koka pastan: Koka pastan i lättsaltat vatten (1 tsk salt) tills den är al dente, ca 3-4 minuter. Häll av vattnet men spara ½-1 dl av pastavattnet.
  4. Blanda ihop: Vänd ner pastan i zucchiniblandningen tillsammans med lite av pastavattnet. Rör om tills såsen blir krämig och suger åt sig smakerna.
  5. Servering: Toppa med en generös mängd riven parmesan, crème fraiche och servera genast.

Tillbehör & serveringsförslag:

🌱 Rostad tofu – ger en härlig textur och extra protein.
🍅 Tomatsalsa – fräschör som bryter av fint mot den krämiga pastan.

Enkelt, smakrikt och perfekt för alla som älskar fräsch pasta! 🍋🍝