En enkel, smakrik rätt med stekt sötpotatis, grönkål, halloumi och kryddig aubergine. Perfekt som lätt lunch eller middag!
Ingredienser (2 port)
- 1 sötpotatis, skivad
- 100 g halloumi, tärnad
- 2 nävar grönkål
- 1 dl bulgur (gärna rester)
- 2 skivor ugnsbakad aubergine
Aubergine:
- ½ aubergine, skivad
- 2 msk olivolja
- Kryddor: Gurkmeja, chili, salt & peppar
Gör så här:
- Ugnsbakad aubergine:
- Vänd skivorna i olja & kryddor.
- Ugnsbaka på 200°C i 20 min, vänd efter halva tiden.
- Stekt sötpotatis & grönsaker:
- Stek sötpotatis i olivolja (5 min/sida).
- Lägg i grönkål & halloumi, stek ytterligare 4 min.
- Montera:
- Blanda bulgur med aubergine och servera med sötpotatisblandningen.
✨ Enkelt, gott & fullt av smak! 😍
