Stekt Sötpotatis med Grönkål, Halloumi & Bulgur 🥗🍠🧀

En enkel, smakrik rätt med stekt sötpotatis, grönkål, halloumi och kryddig aubergine. Perfekt som lätt lunch eller middag!


Ingredienser (2 port)

  • 1 sötpotatis, skivad
  • 100 g halloumi, tärnad
  • 2 nävar grönkål
  • 1 dl bulgur (gärna rester)
  • 2 skivor ugnsbakad aubergine

Aubergine:

  • ½ aubergine, skivad
  • 2 msk olivolja
  • Kryddor: Gurkmeja, chili, salt & peppar

Gör så här:

  1. Ugnsbakad aubergine:
    • Vänd skivorna i olja & kryddor.
    • Ugnsbaka på 200°C i 20 min, vänd efter halva tiden.
  2. Stekt sötpotatis & grönsaker:
    • Stek sötpotatis i olivolja (5 min/sida).
    • Lägg i grönkål & halloumi, stek ytterligare 4 min.
  3. Montera:
    • Blanda bulgur med aubergine och servera med sötpotatisblandningen.

Enkelt, gott & fullt av smak! 😍